Oregano

Oregano stanowi powszechnie stosowaną przyprawę, dodawana do sałatek, sosów, zup, ryb oraz wędlin, która w znaczącym stopniu podnosi ich walory smakowe. Należy do głównych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Jest podstawową przyprawą do pizzy i spaghetti. Posiada przyjemny, delikatny zapach oraz korzenny, lekko gorzkawy smak. Oregano podobne jest smakowo do swojego krewniaka majeranku, z którym doskonale się harmonizuje jako mieszanka przyprawowych.

Oregano

Pochodzenie: Turcja

Zawartość oleju: 0,5% 1% 1,5% 2% i 2,5%

Pakowanie: 10 i 20 kg - worki papierowe

Czy wiesz, że...?

Obecnie liście oregano, dzięki zawartym w nim olejkom lotnym, wykorzystywane są do uspokajających i działających przeciwbólowo kąpieli aromatycznych.

Turcja

Turcja leży na dwóch kontynentach: azjatyckim, w jego najdalej na zachód wysuniętej części, Azji Mniejszej oraz europejskim, w regionie dawnej wschodniej Tracji na Półwyspie Bałkańskim. Kraj oblewa od północy Morze Czarne, od zachodu Morze Marmara i Morze Egejskie, a od południa Morze Śródziemne.

Projekt i realizacja Bweb Group